Batarya Yönetim Sistemi (BMS) Nedir?

  •  28.01.2023
  •  

Batarya Yönetim Sistemi (BMS) Nedir?

Batarya Yönetim Sistemi ( BMS) , herhangi bir lityum iyon batarya sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır.Batarya paketindeki hücrelerin sağlıklı tutulmasından ve en iyi şekilde performans göstermesinden sorumludur.

Her bataryanın güvenli bir şekilde çalışabileceği belirli bir voltaj, akım ve sıcaklık aralığı vardır. Bu parametrelerden biri veya daha fazlası belirtilen aralıktan önemli ölçüde farklılık gösterirse, bileşenlerinin bozulması nedeniyle batarya paketiniz kalıcı olarak hasar görebilir ve hatta güvenlik riskleri oluşturabilir.Çoğu batarya bunun olmasını önlemek için yerleşik bir BMS ile birlikte gelir.

Batarya Yönetim Sistemi (BMS) , batarya takımınıza zarar vermenizi nasıl engeller?

Bir LiFePO4 BMS, LiFePO4 batarya takımlarının deşarj ve şarj işlemlerini kontrol eder. Dolayısıyla, bu işlemler sırasında bir şeyler ters giderse, BMS koruması hemen devreye girer ve şarj parametrelerini ayarlar veya batarya paketine giden ve batarya paketinden akan gücü tamamen keser.

Ayrıca bir BMS, batarya hücrelerini izler ve hepsinin birlikte doğru şekilde çalıştığından emin olur. Bataryanın sağlıklı ve güvenli olduğundan emin olmak için voltaj, akım ve sıcaklık gibi parametreleri de ölçer.

Bu şekilde, bir BMS bataryanızın şunları yapmasını önlemeye yardımcı olur:

  1. Aşırı şarj
  2. Aşırı gerilim
  3. Aşırı akım
  4. Aşırı sıcaklık
  5. Hücre Dengesizliği
  6. Daha kısa yaşam döngüsü

BMS her şarj/deşarj işleminde batarya kapasitenizi ve genel performansınızı optimize eder. Bu şekilde, performans ve kullanım ömrü açısından LiFePO4 batarya takımınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

LiFePO4 BMS Ana İşlevleri

1. Çalışma koşullarını kontrol

Voltaj, akım ve sıcaklık sinyallerini ölçer ve hücre dengesini sağlamak ve akünün hasar görmesini önlemek için bu parametreleri kontrol eder.

2. Teşhis

Zaman içinde hücreden hücreye değişimleri izler; hataları teşhis eder, güvenlik risklerini tespit eder ve uyarı sinyalleri gönderir

3. Verileri Toplar ve Saklar

Hücre sinyallerini kaydeder; bataryanın kullanım ömrü geçmişiyle ilgili verileri depolar.

4. Tahmini Parametreler

State of Charge (SOC) ve State of Health (SOH) gibi hücre ve paket seviyelerini belirler; hücre dengeleme için kontrolörlerle iletişim kurar.

Bol Güneşli günler dileriz.

Enerjim Güneş

#enerjimgüneş #enerjimgunes  #yenilenebilirenerji #renewableenergy #ölçümsensörleri #rika #rikasensor #meteorolojiksensörler #havaistasyonu  #enerji #energy #evcharger  #evchargermobile #mikroinverter  #inverter  #EV  #ElektrikliOtomobil #ElektrikliAraç #Şarjistasyonu #ElektrikliAraçŞarjİstasyonu #evtaşınabilirşarjcihazı #khons #beny #go-eCharger #ledprojektör  #sokakarmatürü   #sokaklambası #floodlight  #ledlighting #outdoorledfloodlighting #outdoorlighting  #dışmekanaydınlatma #LED #optikaydınlatma